Välj en sida

Så tjänar du pengar på bostadsmarknaden i Stockholm

Att hitta en lägenhet i Stockholm är ingen lätt uppgift. Köerna till hyreslägenheter är långa och bosdatsrätterna kostar med många ögons mått mätt en förmögenhet. Är man driftig och dessutom intresserad av fastigheter kan man på sikt tjäna stora pengar på bostadsmarknaden, om man gör på rätt sätt. Att lägga pengar på en lägenhetsrenovering är ett bra exempel på hur man kan tjäna en slant i slutändan, antigen genom att sälja eller hyra ut den bostad man fräschat upp.

Börja smått

Det finns många som investerar stora pengar i bostäder i Stockholm men som nybörjare är det klokt att börja smått. Kolla igenom hur bostadsmarknaden ser ut och leta efter ett lämpligt första objekt. Kanske är det bra om det ligger en bit utanför stan där priserna är något lägre, så att inte alla pengar går åt till första försöket. Välj något litet till att börja med för att vara på den säkra sidan.

Renovera

När man börjar bli varm i kläderna är det dags att ta nästa steg. Kanske har man hunnit skaffa ännu en billig och halvsunkig lägenhet och för att öka värdet avsevärt behöver man genomföra en omfattande lägenhetsrenovering. Håll det stilrent, ljust och fräscht så kommer det bli lättare att både hyra ut och sälja. Dom flesta som letar efter en bostad attraheras av det som är nytt och det är betydligt lättare att locka till sig intresserade spekulanter. Även om en lägenhetsrenovering i Stockholm kan kännas dyrt så är sannolikheten stor att man kommer tjäna en hel del på det i slutändan.

Hyra ut eller sälja

Oavsett om man planerar att hyra ut eller sälja lägenheten kan man tjäna bra pengar. Har man fräschat upp dom bostäder man äger kommer det också bli lättare att göra sig av med dom. Även hyresgäster föredrar om det känns fräscht och nytt och du kommer kunna ta ut en högre avgift efter en lägenhetsrenovering än om du hade hyrt i befintligt skick. Ett renoverat objekt är i regel också lättare att sälja även om priset är högre.

För att lyckas tjäna pengar på bostäder i Stockholm krävs det att man har is i magen. Det kan ta ett tag innan man ser resultat och man behöver dessutom investera en hel del innan man kan tjäna något. Har man tålamod att vänta kan man dock göra riktigt bra affärer.