Välj en sida

Hyra kontorshotell: Detta bör du känna till

En allt större del av Sveriges yrkesverksamma befolkning arbetar på distans, frilansar eller driver uppstartsföretag. Detta har lett till att allt fler väljer att hyra kontorshotell. Denna typ av kontorslokal ger dig fördelen av sprudlande energi, utmärkta möjligheter till nätverkande och omedelbar tillgång till nödvändig utrustning och bekvämligheter.

 Att hyra lokal i ett kontorshotell är därför en fantastisk lösning för dig som arbetar oberoende av en fysisk plats eller har en liten personalstyrka. Men vad bör man då tänka på när man ska hyra kontorshotell? Vad bör man hålla utkik efter när man är på jakt efter en plats att arbeta på som är en uppgradering från hemmakontoret? Här kikar vi på några av för- och nackdelarna med denna lösning.

Fördelar med att hyra kontorshotell

Det kan framstå som en framtida dröm att hyra en större kontorslokal. Men genom att börja med att hyra en plats i ett kontorshotell får du möjlighet att skala upp din verksamhet. Kontorshotellet tar hand om de praktiska detaljerna och du får möjlighet att fokusera på ditt företag.

 En stor fördel med denna lösning är just att du får möjlighet att på ett kostnadseffektivt sätt låta ditt företag växa. När du behöver anställa fler medarbetare, kan du helt enkelt lägga till ett skrivbord eller uppgradera till ett större kontor. Detta utan att du behöver leta upp en kontorslokal och binda upp dig på ett längre hyresavtal.

Nackdelar med att hyra kontorshotell

En möjlig nackdel med att hyra ett kontorshotell är att du får en begränsad möjlighet att skapa din alldeles egna företagskultur och bygga ett starkt varumärke. Även om det givetvis är möjligt att göra detta, kommer det vara svårare än att göra detsamma i en egen kontorslokal. Du kommer behöva samsas med andra människor med värderingar och normer som kan skilja sig åt från dina.

 En annan sak som är värd att tänka på är vilka förutsättningar du behöver för att var produktiv. Ett delat kontor för med sig många fördelar, men om du har svårt att fokusera med många människor och mycket rörelse runt omkring dig kan det finnas bättre lösningar.