Välj en sida

Idag är det som du säkert vet stor brist på psykologer i vårt land. Till exempel saknas hundratals anställda inom barn- och ungdomspsykiatrin om man räknar ihop vakanserna runt om i Sverige. Därför är det relativt enkelt att som psykolog få uppdrag via bemanningsföretag. Det finns dessutom flera starka skäl att välja denna väg istället för att ta en regelrätt anställning. Nedan belyser vi de främsta fördelarna, så läs vidare för att få insikt i dessa!

Fördelarna med att som psykolog ta uppdrag via bemanningsföretag

Fördelarna med att som psykolog ta uppdrag via bemanningsföretag är flera. Till exempel får du:

  • Möjligheten att testa en ny arbetsplats. Du får möjlighet att testa helt nya arbetsplatser och kanske även nya arbetsuppgifter. Genom att göra detta bygger du på din kompetens och gör dig än mer attraktiv för nya uppdragsgivare och arbetsgivare.
  • Chansen att jobba någon annanstans i Sverige. Du kan välja att arbeta i en annan del av landet. Kanske har du lust att upptäcka en ny ort eller stad som du aldrig tidigare har bott och jobbat i? Ett miljöombyte kan ofta vara väldigt givande för din personliga utveckling.
  • Stort inflytande över ditt arbete. Du kan välja själv var du vill jobba, hur mycket du vill jobba och när du vill arbeta. Detta är nog en av de allra främsta fördelarna med att som psykolog ta uppdrag via bemanningsföretag. Du får helt enkelt ett stor inflytande över ditt arbete och kan bättre balansera det mot ditt privatliv.
  • En generös ersättning. Du får även en marknadsmässig och generös ersättning för det jobb som du lägger ner. Dessutom betalar vissa bemanningsföretag ut lönen två gånger per månad. Det gör att du inte behöver vänta lika lång tid mellan lönerna.

Att tänka på om du vill byta yrke till psykologyrket

Psykologi är ett väldigt brett område som innefattar en rad olika verksamheter. Därför kan du som väljer att utbilda dig till psykolog arbeta i någon av flera olika miljöer. Av denna anledning kan det vara fördelaktigt att ha en bild av vad du vill jobba redan när du bestämmer dig för att byta karriär. Dessutom är det värt att ha i åtanke att ditt val av verksamhet och din geografiska placering kan påverka din lön.