Välj en sida

Det är förstås ingen hemlighet att lönerna generellt sett är lite högre i vårt västra grannland än här hemma i Sverige. Detta är inte särskilt konstigt då norrmännen också har en lite högre levnadskostnad. Men även om man justerar för detta kan du ofta tjäna på att få en högre lön som stafettläkare i Norge än i Sverige. Läs vidare så berättar vi mer om hur det ligger till med löneskillnaderna!

En genomsnittlig lön för stafettläkare i Norge är högre än i Sverige

Som vi redan har avslöjat kan du förvänta dig att få en högre lön som stafettläkare i Norge än i Sverige. Snittlönen för läkare med specialistkompetens ligger på 79 200 kronor brutto i Sverige. Samma siffra för en norsk specialistläkare är inte mindre än 86 350 kronor. Så även om levnadskostnaderna är lite högre på andra sidan riksgränsen skiljer det alltså tusenlappar i lön mellan de bägge länderna.

Fler fördelar med att jobba som konsult inom vården

Det finns också fler fördelar att samarbete med ett bemanningsbolag utöver din lön som stafettläkare i Norge. Till exempel kan du genom att göra detta:

  • Få enklare att hitta nya uppdrag
    Bemanningsföretaget kan hjälpa dig att hitta mer diversifierade och spännande uppdrag inom vården. Detta oavsett om du väljer att arbeta på ett sjukhus eller hos någon annan typ av vårdgivare. Behovet av vård bara ökar med tiden så det kommer alltid finnas vakanser att fylla.
  • Skapa ett flexibelt arbetsschema
    Att arbeta som konsult är en utmärkt lösning för dig som vill kunna skapa ett mer flexibelt arbetsschema. Du får möjlighet att utforma schemat så att det bättre passar in med din livsstil och din vardag. Du har stort inflytande över dina arbetstider och kan få hjälp av din konsultchef att hitta de arbetspass som bäst motsvarar ditt behov och dina preferenser.
  • Vidga dina vyer och bredda din kompetens
    Genom att hoppa runt mellan olika uppdragsgivare kan du få möjlighet att bredda din kompetens och vidga dina vyer. Forskningen visar att de yrkesmänniskor som vågar byta jobb ofta tenderar att prestera bättre på jobbet. Och när du ofta kommer till en ny arbetsplats kommer du förfina konsten att göra ett gott första intryck.