Välj en sida

Lånapengarenklare.se är en jämförelsesida som hjälper privatpersoner att jämföra och hitta passande privatlån. Framförallt presenteras låneförmedlare då detta är den bästa vägen för att pressa räntan på privatlånen. Men här finns även vissa andra aktörer. Utöver jämförelse och recensioner finns en del guider.

Är du helt insatt i vad effektiv ränta är och hur du räknar ut kapitalkostnad? Om inte så är du knappast ensam. Det är många som har privatlån utan att vara insatt i de olika begreppen som omgärdas av dessa lån. Minst lika många tecknar privatlån utan att jämföra olika långivare vilket kan innebära att man får betala betydligt mer än i nödvändigt i räntor och avgifter. På Lånapengarenklare.se försöker man göra det enklare. Enklare att hitta rätt lån och förstå hur olika lån passar till olika behov.

Vad vill du låna till?

Vad du vill låna pengar till avgör tydligt vilket lån som passar bäst. På lånapengarenklare.se presenteras nio olika tillfällen och därmed även vilken låneform som är bäst ur ett ekonomiskt och funktionellt perspektiv. Här finns exempelvis en artikel om billån och vilka olika slags billån som kan tecknas när bilen ska köpas in. Men även en artikel om hur man finansierar inköp av en häst. I vissa fall kan exempelvis lån med säkerhet användas medan det vid andra tillfällen är bättre med privatlån utan säkerhet.

Recensioner som visar vägen

Vill du lära dig mer om olika kreditgivare och hur deras lån är uppbyggda bör istället recensionerna om dessa långivare läsas. Däremot är denna avdelningen i skrivandets stund något begränsad med ca 10 kreditgivare. Men eventuellt kommer fler långivare att läggas upp löpande. En fördel är däremot att man både kan läsa om långivare inom privatlån, snabblån och låneförmedlare.

Hitta rätt lån utifrån lånebelopp

Ett alternativ är att läsa artiklar om specifika lånebelopp och se vilka långivare som erbjuder lån på dessa belopp. Det kan exempelvis vara en artikel om att låna 5000 kr eller att låna 30 000 kr. För det är en tydlig skillnad på vad man bör tänka på beroende på vilket belopp som lånas. Är det ett par tusen kronor är det oftast snabblån, kontokredit eller kreditkort som är bäst. Är det istället exempelvis 30 000 kr som ska lånas är det privatlån som passar bättre.