Välj en sida

Det här kan en redovisningsbyrå göra för dig

Överväger du att anlita en redovisningsbyrå? För många företagare är det en nödvändighet. För mindre företag, med väldigt få transaktioner, kan det ibland vara bättre att sköta det själv, till exempel med hjälp av ett digitalt bokföringsprogram. Även för mindre företagare kan det dock vara värt tiden man sparar att slippa hantera bokslut, moms, löpande bokföring, årsredovisningar och en rad andra administrativa uppgifter.

Det här kan företagare anlita hjälp för – men de flesta aktörer erbjuder fler tjänster än så. Här tittar vi på en redovisningsbyrå i Stockholm och vad de erbjuder, men tänk på att tjänsteutbudet kan skilja sig något mellan olika aktörer.

Löpande bokföring

Alla företag är skyldiga, enligt lag, att registrera transaktioner och andra ekonomiska händelser. Det är precis det som kallas för bokföring. Denna redovisningsbyrå i Stockholm skriver att de hjälper till med att organisera bokföringen, så att den blir integrerad del i företagets verksamhet och rutiner.

Bokslut

Bokslut kan vara ganska enkelt för ett mindre företag. För en större firma kan omfattningen dock bli ganska betydande. Bokslut kan du få hjälp med av en redovisningsbyrå.

Moms- och arbetsgivardeklarationer

Ett flertal gånger per år (ofta per kvartal eller halvår) så behöver en momsdeklaration skickas in till Skatteverket. Här ska din försäljning och dina inköp finnas med, och det är med denna som grund, som du ser hur mycket moms du ska betala in (eller hur mycket du ska få tillbaka).

Ekonomisk rådgivning

Något som många mindre entreprenörer kan sakna, som sköter företagets ekonomi själv, är möjligheten till snabb och kompetent rådgivning. Denna redovisningsbyrå i Stockholm skriver att de är bollplank i frågor om till exempel prognosarbete, budgetering och skatter.

Deklaration

Deklaration kan vara en omfattande uppgift. En byrå kan hjälpa till med att deklarera firmans inkomster till Skatteverket och andra myndigheter.

Löneadministration

Samma redovisningsbyrå i Stockholm erbjuder en tjänst som heter löneadministration. Här får ni hjälp med att betala ut löner och säkerställa att de stämmer överens med bland annat frånvaro, ersättningar och semester. Vidare rapporteras allt relevant till Skatteverket.

Avstämningar

Med avstämningar minimerar man risken för att något blir fel i företagets ekonomi. En byrå kan genomföra kontroller och se till att allting står rätt till. Ofta är det enklare att åtgärda ju tidigare man gör det.