Välj en sida

”Tre sätt att låna pengar enkelt utan UC”

Många förknippar lån utan UC enbart med dyra snabblån. Men det finns faktiskt flera vägar att gå för att låna pengar enkelt utan UC.

Pantbanken kräver inte kreditbedömning

Om du lånar via en pantbank kommer någon kreditupplysning inte att ske. Pantbanken behöver nämligen inte göra en kreditbedömning eftersom säkerheten sitter i den pant som lämnas in. En kreditbedömning ska avgöra om personen kommer att kunna återbetala skulden och eftersom panten finns som säkerhet är det ju helt säkert att skulden kommer bli återbetald. På detta sätt kan heller aldrig en betalningsanmärkning uppstå via en pantbank.

Hur?
Gå till en pantbank och visa upp det du vill pantsätta. Du kommer få en värdering och därmed ett svar på om du kan låna pengar – enkelt och utan UC.

Snabblån för snabb utbetalning

Andra sättet att låna pengar utan UC är att låna via sms-lån. Det är nämligen mycket vanligt att kreditbolagen som erbjuder dessa lån tar kreditupplysning hos annat bolag än UC. En fördel är att lånebeloppen är låga och att de allmänna kraven är relativt låga. Detta både gällande inkomst och att du oftast får ha betalningsanmärkning.

Hur?
Sök upp ett sms-lån på nätet. Fyll i ansökan och få ett svar inom några minuter på skärmen eller via mail. Godkänn ansökan med mobilt Bank-ID och ha sedan pengarna på kontot inom några minuter. Detta bör vara det enklaste sättet att låna pengar utan UC.

Lån med kapitalsäkerhet

Den mest avancerade vägen är att låna med kapitalsäkerhet. Det betyder att man låser ett visst kapital (oftast i form av värdepapper) och får ett lån som motsvarar en procentdel av värdet. Om man exempelvis lägger värdepapper för 30 000 kr i pant kan ett lån betalas ut på 15 000 kr. Även här är säkerheten i panten. Detta i likhet med hur pantbanken fungerar.

Hur?
Kontakta den värdepappersdepå där du har aktier och andra värdepapper. Fråga om de har ett värdepapperslån vilket är namnet på just denna låneform. Denna möjlighet finns även inom kryptovalutor där man låser en viss mängd Bitcoin för att få låna en viss mängd USD. Detta sätt kan däremot knappast klassas som att låna pengar enkelt utan UC även om det är utan kreditupplysning.