Välj en sida

Oavsett av vilken anledning du vill ta ett privatlån vill du få de bästa möjliga villkoren. Därför är det viktigt att du tar dig tiden och jämför lån från flera långivare. När du gör detta kan du ofta få en lite lägre ränta och därmed en aning enklare att betala tillbaka lånet som planerat. Därför är detta väldigt viktigt för de flesta konsumenter, men tyvärr tänker inte alla på detta i stridens hetta.

Ett privatlån kan ge dig tillgång till lite extra pengar när du är i behov av sådana. Du kan till exempel använda de lånade pengarna föra att betala för ett större inköp. Det kan till exempel röra sig om ett bil eller en semesterresa. Men du kan även använda pengarna för att finansiera annat, såsom ett bröllop eller en renovering av hemmet. Ytterligare ett möjligt ändamål är att täcka oförutsedda utgifter som plötsligt har uppstått ur tomma intet.

Jämför lån från 50-talet långivare på en och samma gång

Idag finns det jämförelsesajter som jämför lån från 50-talet banker och andra långivare. Genom att besöka en sådan sajt kan du snabbare och enklare göra en bra jämförelse av alla dessa lån. För först efter att ha jämfört kan du fatta ett välgrundat beslut där du väljer den bästa långivaren för ditt syfte.

Några exempel på de långivare som tillhandahåller privatlån är:

  • Advisa
  • Lendo
  • Sambla
  • Zmarta
  • Bank Norwegian

Hos vissa långivare kan du få låna upp till 600 000 kr. Det exakta maxbeloppet varierar dock beroende på av vilket företag du väljer att låna pengar. Dessutom kan det högsta möjliga beloppet i just ditt fall eventuellt vara lite lägre. Långivaren gör nämligen en individuell bedömning av din betalningsförmåga och sätter därefter ett maxbelopp utifrån din kreditvärdighet.

Tänk på att lånet ska betalas tillbaka

När du jämför lån och sedermera ansöker om ett sådant är det viktigt att tänka på att pengarna ska betalas tillbaka. Därför bör du välja ett lånebelopp och en återbetalningstid som passar dig. Beloppet bör varken vara mindre än vad du faktiskt behöver och inte heller större än nödvändigt. Samma resonemang bör du även ha kring återbetalningstiden.