Välj en sida

När det kommer till kort med krediter finns det inte ett enskilt plastkort som passar alla privatpersoner och familjer. Därför är det väldigt subjektivt att hävda vilket som är ditt bästa kreditkort 2022. Det beror helt enkelt på vad du har för inköpsvanor, ändamål och budget. Men med det sagt kommer vi här göra vårt allra yttersta för att ändå ge dig lite tips på vägen!

Företagen som slåss om att utfärda ditt bästa kreditkort 2022

Det är sannerligen inte enkelt att hitta rätt plastkort bland alla de kort med krediter som finns att tillgå! När du väljer mellan olika kortföretag och deras respektive kreditkort bör du därför fatta ett välinformerat beslut. Beslutet bör du ta utifrån en rad olika faktorer såsom årliga avgifter, förmåner m.fl. Du behöver med andra ord göra egna efterforskningar och fundera lite för att komma fram till vilket som är det bästa kreditkort 2022 för just dig.

Till de mer populära kreditkorten på den svenska marknaden hör bland andra:

  • Re:member Flex
  • Komplett Bank
  • Coop Mastercard
  • Norwegian
  • Supreme Card Gold

Listan kan dock göras lång då det finns mängder av kortföretag som dessutom ofta utfärdar flera olika sorters kort. Nedan avslöjar vi vilka som är de viktigaste faktorerna att kika på när du vill försöka sålla agnarna från vetet!

Så väljer du rätt plastkort för ditt behov

Som vi redan har varit inne på finns det flera olika faktorer som tillsammans styr vilket kort som är det bästa för dig. Dessa är bland andra följande faktorer:

  • Årsavgift. Vissa kort saknar faktiskt helt en årlig avgift. Andra tar dock ut en årsavgift men ger i sin tur dig tillgång till fina förmåner och erbjudanden. Därför bör du göra en avvägning mellan erbjudanden och förmåner å ena sidan och årsavgiften å andra sidan.
  • Andra avgifter. Beroende på vad du ska använda ditt kort till kan det ibland tillkomma ytterligare avgifter utöver den eventuella årsavgiften. Helst bör du undvika sådana avgifter i den mån du kan.
  • Ränta. Om du tror att du inte kommer kunna betala hela skulden på en och samma gång efter att ha använt kortet bör du tänka till. Du vill nämligen inte bli fast med en kreditkortsskuld med en dyr ränta!