Välj en sida

För dig som driver eget företag är det många bollar att hålla i luften. Förutom verksamheten i sig är det många administrativa delar som måste tas itu med, bland annat bokföring. Om man inte är insatt i bokföring och redovisning kan det kännas överväldigande. Det tar tid att lära sig hur det fungerar, samtidigt som du behöver lägga mycket tid på bokföringen varje månad. Om du hellre vill fokusera på din verksamhet kan du hitta en professionell redovisningsbyrå i Västerås.

När du betalar för den här typen av tjänst slipper du lägga flera timmar i veckan på deklarationer och redovisningar. När du överlåter arbetet åt en firma kan du känna dig trygg med att ekonomin gås igenom på rätt sätt. Något som såklart är oerhört viktigt inför varje bokslut. Många egenföretagare hamnar i knipa vid årsslutet på grund av att bokföringen inte är rätt. Detta kan bland annat innebära restskatt. För dig som är verksam i Västerås finns dock många företag som hjälper till med just redovisningen.

Deklarationsblanketter och redovisningstjänster

Som företagare behöver man årligen ämna in en årsdeklaration, alltså alla de uppgifter om ekonomin, om hur mycket företaget tjänat under året och liknande. Dokumenten lämnas in till Skatteverket som kontrollerar att allt stämmer för att sedan kunna besluta om du betalat in rätt skatt eller inte. Detta kan vara lite krångligt att hantera på egen hand om du inte är insatt i företagsekonomi. Genom att anlita en redovisningsbyrå i Västerås kan du få hjälp med de administrativa delarna som ditt företag har.

En annan stor och tidskrävande del för företagare är bokslutet. Detta är själva sammanställningen av bokföringen och den ska regelbundet göras samt lämnas in vid årsslutet. Bokslutet är till för att sammanställa och avsluta årets bokföring för det räkenskapsår det handlar om. Något du gör en gång per år. I kort går bokslut ut på att sammanställa samtliga transaktioner som skett under det verksamma året. Det är lätt hänt att något går fel när man själv ger sig in i bokföringens värld, en av de många anledningarna till varför det är bäst att anlita en professionell redovisningsbyrå i Västerås.