Välj en sida

Det finns flera långivare som inte accepterar en betalningsanmärkning hos sina ansökande. Vissa godkänner lån ändå, men då ofta med en högre ränta. För att man ska kunna ta lån med betalningsanmärkning blir det mycket viktigt att jämföra flera olika långivare för att hitta det bästa erbjudandet. Hos Likvidum finns en uppsjö långivare att utvärdera. Ofta vill man få ner de högre kostnaderna anmärkningen kan innebära till den lägsta möjliga nivån, och då kan man inte bara titta på en enda långivare.

Vad det innebär att ha en betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning får man då man inte betalat något i tid eller överhuvudtaget. Det kan handla om en faktura man glömt bort och som plötsligt blivit en betalningsanmärkning. Det är kreditupplysningen som registrerar betalningsanmärkningar, och vid låneansökningar blir dessa synliga. Ofta innebär detta svårigheter att ta lån med bra villkor.

Låna med betalningsanmärkning – Så fungerar det

När man vill låna pengar trots en betalningsanmärkning fungerar det lite annorlunda än vanligt. Långivarna ser anmärkningen som en risk, och värderar då lånet på ett annat sätt. Vissa långivare accepterar inte ansökanden med betalningsanmärkningar, och de som gör det kräver ofta en högre ränta för att kompensera för riskerna. Ofta finns också en beloppsgräns för de som har betalningsanmärkningar. Denna ligger runt 200 000 kronor, men varierar mellan långivare. Man kan alltså ta ett lån trots en betalningsanmärkning, men man måste förbereda sig för en högre räntekostnad och ett mindre utbud av långivare.

Jämförelsetjänster kan hjälpa till vid lån med betalningsanmärkning

Eftersom det ofta blir dyrare att ta lån med betalningsanmärkning är det mycket viktigt att se till att hitta det bästa möjliga lånet. En jämförelsetjänst jämför flera olika långivare samtidigt och man kan på så vis hitta det billigaste alternativet. Det finns flera saker man kan göra själv för att se till att få ett så bra erbjudande som möjligt då man ansöker om lån trots en betalningsanmärkning:

  • Använd en jämförelsetjänst – för att hitta det billigaste alternativet.
  • En ansökan för flera långivare – för att undvika att ytterliga påverka kreditvärdet.
  • Ansök om samlingslån – för att göra det enklare och billigare att betala sina lån.

En betalningsanmärkning behöver alltså inte betyda att det är omöjligt att låna pengar, det kräver bara lite mer planering och eftertanke.