Välj en sida

När man ska köpa guld vill man att processen ska vara enkel och smidig. Samtidigt får detta inte innebära att man ruckar på säkerheten, utan man vill att smyckena och guldet ska vara ordentligt kontrollerat och rengjort. Dessutom vill man vara säker på att priset man betalar är detsamma som man fått presenterat för sig, och att inga dolda avgifter ska tillkomma i sista stund. För att vara säker på detta är det bra att vända sig till ett seriöst företag med bra kundbetyg. Det finns flera olika sätt att köpa guld, och några vanliga är:

  • I butik
  • I webbshop
  • På Tradera

Köpa guld i butik

Då man köper guld i butik går man helt enkelt till en fysisk affär och får personlig service. Många tycker mer om detta sätt att handla eftersom man får mer hjälp och vägledning och dessutom får se både smycken och guld på nära håll. Dock tycker andra att det är smidigare att köpa guld på nätet och väljer därför detta i stället. Vad man väljer beror helt enkelt på vad man själv har för preferenser.

Köpa guld i webbshop

Att handla genom en webbshop eller nätbutik innebär att man kan beställa guldet direkt hemifrån soffan. Detta kan på många sätt vara väldigt bekvämt, och dessutom finns ofta ett större utbud då man handlar genom webbshop. Man kan sedan betala på en mängd olika sätt, exempelvis med bankkort, på faktura eller med Swish. Eftersom guld är en dyrbar vara kan det vara en god idé att se till att den butik man valt har ansvar för produkterna ända tills de levereras. På så vis slipper man dyra problem i framtiden om guldet skulle försvinna i posten.

Köpa guld på Tradera

Det finns ibland också möjlighet att köpa guld på Tradera och på så vis lyckas få ett ännu bättre pris. Då kan man välja om man vill köpa för fast pris eller om man vill buda på varorna. Ofta gäller ändå ångerrätt som vanligt så länge man köpt guldet genom en seriös aktör. Dessutom kan detta öka chansen för att man gör en riktigt bra affär.