Välj en sida

I dagens snabba och digitala samhälle är det allt vanligare att människor letar efter snabba och enkla sätt att låna pengar. Kontantfinans är en aktör på den svenska marknaden som tillhandahåller en finansiell produkt kallad “flexibel kontokredit”. Denna har särskilda fördelar såsom flexibla uttag och möjligheten att låna upp till 30 000 kr trots betalningsanmärkning.

Men vad innebär det egentligen att ta en sådan här kredit? Läs vidare så ska vi reda ut detta!

Vad är en flexibel kontokredit?

En flexibel kontokredit är en typ av kredit där låntagaren ges möjlighet att låna pengar upp till en viss kreditgräns. Men låntagaren betalar endast ränta på den del av krediten som används. Detta är med andra ord en flexibel finansieringslösning som låter dig ta ut pengar efter behov, upp till din kreditgräns.

4 fördelar med Kontantfinans flexibla lösning

Kontantfinans flexibla kontokrediter har flera fördelar för dig som låntagare:

  • Ingen kreditupplysning inhämtas via UC. Denna långivare använder sig av Bisnode istället för UC (Upplysningscentralen) vid inhämtandet av kreditupplysningar. Detta kan vara en fördel för dig som redan har flera förfrågningar hos UC och inte vill påverka din kreditvärdighet negativt med ytterligare en sådan.
  • Flexibla uttag. Den kontokredit som Kontantfinans tillhandahåller är framtagen för att ge dig flexibilitet. Du kan göra flera uttag och enkelt anpassa dessa utifrån ditt aktuella ekonomiska behov.
  • Snabb utbetalning. En av de mest attraktiva aspekterna med denna flexibla kontokredit är den snabba utbetalningen. Krediten betalas ofta ut samma dag som den beviljas, vilket kan vara extremt användbart i en nödsituation.
  • Möjlighet till en betalningsfri månad. Långivaren erbjuder även möjligheten att beviljas en betalningsfri månad. En sådan kan vara en räddning för dem som tillfälligt hamnar i en ekonomisk knipa och har svårt att hantera sin månatliga betalning.

Potentiella risker med krediten

Som med alla finansiella produkter finns det även risker. De flexibla uttagen kan göra det lockande att överutnyttja krediten, och den snabba utbetalningen kan ibland leda till impulsiva beslut. Dessutom bör du alltid vara medveten om räntan och avgifterna. Dessa kostnader kan lätt bli höga om du inte hanterar din kredit på ett ansvarsfullt sätt.